210-6894971

Οι αντλίες θερμότητας αέρος νερού, θεωρούνται ανανεώσιμη πηγή άντλησης θερμότητας, καθώς αντλούν τη μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας που παράγουν από το περιβάλλον, αποτελούν φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα θέρμανσης, καθώς το επιβαρύνουν ελάχιστα σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης που καίνε ορυκτά καύσιμα, όπως πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

Οι Αντλίες Θερμότητας ονομάζονται έτσι διότι "αντλούν" θερμότητα από μία ψυχρή πηγή (εξωτερικό περιβάλλον τον χειμώνα ή ψυχόμενος χώρος το καλοκαίρι) και με τη βοήθεια ενός ψυκτικού μέσου την αποβάλλουν σε μία θερμή πηγή (θερμαινόμενος χώρος τον χειμώνα ή εξωτερικό περιβάλλον το καλοκαίρι). Επειδή «επιβάλλουν» μία ροή θερμότητας από το ψυχρότερο προς το θερμότερο περιβάλλον , που είναι αντίθετη προς τη «φυσική ροή» θερμότητας (που είναι από το θερμότερο προς το ψυχρότερο), απαιτούν την κατανάλωση ενός μικρού ποσού ενέργειας (συνήθως ηλεκτρικής) για να συντηρήσουν τη λειτουργία τους.

Image

H αντλία θερμότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για θέρμανση και για ψύξη. Χαρακτηρίζονται από τον συντελεστή συμπεριφοράς για τη θέρμανση (COP) και για τη ψύξη (EER), που εκφράζουν τον λόγο της ενέργειας που «παίρνουμε ή ωφελούμαστε» προς την ενέργεια που «καταναλώνουμε» . Οι τιμές των συντελεστών αυτών είναι μεγαλύτερες της μονάδος (στο σύνολο σχεδόν των εφαρμογών) και κυμαίνονται (συνήθως) από 3 έως 4 . Αυτό συμβαίνει επειδή η ενέργεια που «παίρνουμε» προέρχεται κατά 70 % από το εξωτερικό περιβάλλον και κατά 30 % από την ενέργεια που «καταναλώνουμε». Αυτό είναι το στοιχείο που φέρνει τις αντλίες θερμότητας στις πρώτες θέσεις επιλογής ως σύστημα θέρμανσης.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης αντλίας θερμότητας αντί λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου είναι:

  • Απαλλαγή από διαδικασίες συντήρησης.
  • Πρώτα καταναλώνουμε και μετά πληρώνουμε.
  • Απαλαγή από τις απότομες αλλαγές της τιμής του πετρελαίου, σε αντίθεση με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες επιφέρουν δυσάρεστες εκπλήξεις στον οικονομικό μας προγραμματισμό.
  • Δεν απαοτείται ειδικός χώρος στο λεβητοστάσιο, εξαερισμός, καμινάδα και δεξαμενή καυσίμου.
  • Η εξωτερική μονάδα μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και στο μπαλκόνι.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όμιλος Εταιρειών Καμιτσάκη

Δημάρχου Τρύπια 29
15121 Πεύκη - Αθήνα
210 6894971
6942486357, 6944461410
info@kamitsakis-group.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Συμπληρώστε την φόρμα για να ζητήσετε την προσφορά μας!